Vážení přátelé.

80 let v životě člověka znamená věk už úctyhodný. Člověk během tohoto dlouhého času zažije spoustu životních zastavení, mnohokrát se ocitne na těch pomyslných životních křižovatkách. Ne jinak tomu pak je i spolků, jako je ten Váš. Je to živý organizmus, jehož články jsou lidé, kteří se však během času obměňují, kdy jedni odcházejí a druzí přicházejí. Ale i přes tyto změny život takového spolku pulsuje a plyne dál.

Lidem se u takového životního jubilea přeje zejména hodně zdraví, štěstí a životní pohody. Vašemu spolku bych rád popřál velmi podobně. Hodně zdraví, zejména všem aktivním členům spolku. Zabýváte se chovem včel a jejich med a další včelí produkty jsou symbolem zdraví, které díky tomu dopřáváte nejen sobě, ale i ostatním milovníkům včelích produktů. Přeji také hodně štěstí. To potřebuje každý z nás a každý v různé míře. Vám ho přeji při péči o Vaše včelstva, aby se Vám vyhýbaly pohromy v podobě včelích nemocí, špatného počasí v době květu, ale také v podobě žihadel, kterých jistě každý včelař dostane nepočítaně. V neposlední řadě přeji životní pohodu. K péči o včely je nutná rozvaha a klid a aby člověk tyto vlastnosti měl, životní pohoda je nezbytná.

Přeji Vám, aby se Vám v další činnosti dařilo jako doposud, aby se Vaše členská základna rozrůstala a přibývalo lidí, kteří se včelařství chtějí věnovat. Protože i díky Vám my ostatní máme užitek z darů přírody.

 

Bc. Martin Polášek

STAROSTA

image001.jpgObec Těrlicko

Májová 474/16, 735 42 Těrlicko