Dne 25. září nás pozvali naši přátelé z Lubna na svou včelařskou stanici „Krásná“ k podpisu družební dohody mezi organizacemi ZO Lubno, ZO Těrlicko, ZO Č. Těšín, ZO SZV Kysucké N. Mesto a Kolo Dziengielow (PL) . V hezkém prostředí na úpatí Beskyd jsme prožili příjemné odpoledne ve společnosti srdečných přátel.

dohoda1

Zástupci organizací zleva: Mgr. Waszut Jozef (Dziengielow), Galuszka Eduard (Těrlicko), Klimsza Tadeáš (Č. Těšín), Belan Miloš (Kysucké N. Mesto), Pavlásek Jiří (Lubno).

Předseda ZO Lubno Jiří Pavlásek předčítá družební dohodu na rok 2011:
1. Pozvání zástupců družebních organizací na výroční schůze.
2. Výměna plánů činnosti.
3. Nabídka volných míst při organizování zájezdů.
4. Účast zástupců na družebním setkání v r. 2011 – organizuje Kolo Dziengielow.
5. Výpomoc s exponáty při organizování výstav.
6. Účast zástupců na různých akcích (kurzy, přednášky apod.)
7. Výměna zkušeností s léčbou včelstev, vzájemná informovanost o zdravotním stavu a nových poznatcích, způsobech vylepšení ekonomické situace ZO.

O své včelařské zkušenosti se s námi podělil př. Kopeček. Př. Kopeček je předsedou OV ČSV Frýdek Místek, učitel včelařství, výrobce moderních úlů, chovatel matek a přítel těrlických včelařů od roku 1993 do dnes. Za jeho předsednictví v OV se rekonstruovalo muzeum včelařství v Chlebovicích, byvalé Fojství. Na své farmě v Pržně přijímá zájezdy včetně průvodního slova – přednášky na včelařské téma.